Fri fragt ved køb for over kr. 350

Om Lang

Vanilje fra egen plantage
Flemming Lang Nielsen

Flemming Lang Nielsen valgte sammen med sin familie valgte at lave en investering i jord langt hjemmefra for at dyrke det fineste krydderi.

– Vi har i øjeblikket cirka 1.000 træer, men tanken er, at der kommer flere til. Det, der var vigtigt for os fra start, var, at vi selv er med hele vejen og derfor kan garantere, at vores varer er fri for børnearbejde og hælervarer. Vi vil kun den gode og den rene vare.

Vaniljen dyrkes og forarbejdes efter økologiske metoder og med nænsom hånd.

Vi kender dem, vi har i marken, hvilket klart har en betydning for, hvilket produkt vi sender herfra.

Her er der ingen hårde og dyre mellemled, og det gør bestemt en masse ved både kvalitet og pris, og det gavner slutbrugeren.

Langs Vanilje er blevet godkendt – både i Danmark og resten af Europa – og dermed er vi forkælede og stolte over at måtte iklæde vores produkter det populære Fairtrade-mærke. Det er dyrket og godkendt som satiriseret allerede inden det bliver importeret til Danmark.

Forarbejdningen

– Det er vigtigt for os, at I nyder den gode og smagfulde vanilje med ren samvittighed uden at skulle spekulere over, om varen er stjålet, dyrket af børn eller har kostet menneskeliv.

Vaniljen dyrkes og forarbejdes efter økologiske metoder uden brug af pesticider eller andre tilsætningsstoffer. Hele forarbejdningen og fermenteringen foregår manuelt, hvilket giver den bedste smag. Langs Vanilje bliver ikke tilsat gødning. Igen med tanke på at kunne kalde den rene vare for økologisk.

Authentic Tradition

“Vi vil gerne det rene produkt. Den fine vare. Det krydderi, der forkæler enhver form for blandt andet gløgg, vaniljekranse, risalamande, æbleskiver og pebernødder.”

Our Philosophy

De dyrebare måneder hedder september, oktober og november.

Det er her, man fra morgen til aften håndbestøver den smukke orkidéblomst, som i denne periode smukt åbner sig i dagtimerne og lukker sig, når mørket kommer på.

Efter 8-9 måneder nærmer høsten sig. Juli måned. Vaniljestængerne skal sidde så længe som muligt, og når de er klar til at blive plukket, vil de være cirka 15-20 cm lange.
Stængerne er grønne, når man plukker dem. Det er sandt hånarbejde – vi taler naturligvis håndpluk og med en sæk på ryggen.
– Det er vores fineste opgave at sørge for, at kvalitet og smag altid har højeste prioritet.

Høsten

Vi sørger altid for, at vaniljen høstes på det helt rigtige tidspunkt på sæsonen. Dette sikrer, at vaniljestængerne er modne, samtidig med at de opnår den bedst mulige duft og smag.

– Straks efter plukningen er processen, at man dypper stængerne i 63-64 grader varmt vand og dermed sætter modningsprocessen i gang. Efterfølgende lægges de i bomuldssække i 12-24 timer og tørrer i solen.
Så svinder de ind. Fem kilo plukkede stænger giver et kilo stænger efter tørring.

Pakningen

At vaniljen bliver vakuumpakket, øger naturligvis produktets holdbarhed, men det topper Langs Vanilje ved at pakke de friske stænger i glasrør med skruelåg.

– Igen tænker vi på, at vi ønsker det bedste produkt for slutbrugeren. Og ved at bruge glaslåg med netop skruelåg giver vi slutbrugeren muligheden for at holde på friskeheden i produktet. Man kan på den måde tage den mængde ud man skal bruge og sikre sig at kvaliteten forbliver i det resterende.

Authentic Tradition

VRS Madagaskar Vanilje Import ApS

Bjerrevej 8
Tanderupkær
7400 Herning

Tlf.: 20553648
fl@langsvanilje.dk

CVR: 42054852

© VRS Madagaskar Vanilje Import ApS . All rights reserved.